Maakuntien parhaita makuja

Savotan Sannit ja Jätkät johdattavat leppoisalla huolenpidollaan nostalgiselle aikamatkalle menneisiin vuosikymmeniin.
Savottahenkinen sisustus sekä persoonallisesti esille laitetut annokset parhaimmista raaka-aineista ovat
saaneet inspiraationsa Suomen rikkaista metsistä, tuhansista järvistä sekä suomalaisesta ”sisusta” ja tukkilaisperinteistä.

Tervetuloa nauttimaan Senaatintorin Savottaan!
Savotta on valittu tarkan kriteeristön mukaisesti Valitse vastuullisemmin-palveluun,
joka auttaa valitsemaan kestävämpiä tapoja elää ja viihtyä Helsingissä.

Menuehdotelmat 21.9.2021 alkaen

Perinnemenu 49,00

Hirvenpaistia ja kurttukaalia
ruisrisottoa ja tattimoussea L
***
Tyrnimaustettua nieriää ja paahdettua voikastiketta
emmervehnää ja karamellisoitua endiiviä L,(G)
***
Kaura-mustikkapannacotta
metsämarjoja ja sitruunamelissasalaattia M,(vegaaninen)


Klassikkomenu 62,00

Suursavotta
Lajitelma parhaita suomalaisia alkupaloja maalta ja vedestä
***
Kuusenkerkässä paistettua poronsisäpaistia
voikukan juurella paahdettuja kauden juureksia ja tummaa suppilovahvero-voikastiketta L,G
***
Rikkaat ritarit
mansikka-kossuhilloa ja aitovaniljajäätelöä (L)


Kasvismenu 44,00

Kurpitsakeittoa ja maitomoussea
pikkelisuppilovahveroita ja rieskakrutonkeja L,(G)
***
Punajuuri-spelttirisottoa ja tattituorejuustoa
retikkaa ja kotimaista kvinoaa L
***
Kaura-mustikkapannacotta
metsämarjoja ja sitruunamelissasalaattia M
- Kasvismenu on saatavana myös vegaanisena


-Hinnat ovat per henkilö ja sisältävät arvonlisäveron sekä ryhmäalennuksen.
-Kerrothan mahdollisista ruoka-aine-allergioista.
-Ryhmille suosittelemme mahdollisimman yhtenäistä menuvalintaa


L=laktoositon (L)= saatavana laktoosittomana G=gluteeniton (G)=saatavana gluteenittomana M=maidoton

SAVOTAN RUOKALISTA 21.09.2021–6.4.2022

Eturuuat

Patee hauesta ja muscovadofenkolia L,G 12,20
yrttiöljyä ja punajuurihummusta

Suursavotta 21,50
Lajitelma parhaita suomalaisia alkupaloja maalta ja vedestä

Hirvenpaistia ja kurttukaalia L 13,20
ruisrisottoa ja tattimoussea

Kurpitsakeittoa ja maitomoussea L,(G) 10,90/15,90
pikkelisuppilovahveroita ja rieskakrutonkeja
(saatavana vegaanisena)

Uittopaikan kalasaaliin mukaan vaihtuva L,(G)
kermainen kalakeitto ja tillivoita 12,90/17,90
(saatavana kirkkaana)

Eturuokien kanssa tarjoillaan talon leipää ja voita.

Väliruoka

Kainuun karhumaistiainen L,G 15,00
50 g ylikypsää Kainuun karhua täyteläisessä liemessä

Varsinaiset

Punajuuri-spelttirisottoa ja tattituorejuustoa L 21,90
pikkeliretikkaa ja kotimaista kvinoaa
(saatavana vegaanisena)

Tyrnimaustettua nieriää ja paahdettua voikastiketta L,(G) 26,90
emmervehnää ja karamellisoitua endiiviä

Kirnuvoissa paistettuja muikkuja L,(G) 21,90
puikulamuusia ja mummonkurkkuja

Kuusenkerkässä paistettua poronsisäpaistia L,G 31,50
voikukan juurella paahdettuja kauden juureksia ja
tummaa suppilovahvero-voikastiketta

Tukkijätkän Karhuburgeri ruisbriossissa L,(G) 32,00
tiristettyä puikulaa ja katajamajoneesia

Ylikypsää karhua L,G 59,50
ryvässipuliröstiperunaa, ampiaisyrtillä maustettuja punajuuria ja kuusikastiketta

Jälkimakiat

Kaura-mustikkapannacotta M,(vegaaninen) 11,40
metsämarjoja ja sitruunamelissasalaattia

Rikkaat ritarit (L) 13,20
mansikka-kossuhilloa ja aitovaniljajäätelöä

Salmiakki-suklaakakkua L 12,50
rosmariini-vaniljamoussea ja tervalunta

Suomalaisia pientilajuustoja 11,90
lisukkeineen